När ska man se en kiropraktor?

De flesta besöker en Kiropraktor när de har smärta i leder och muskler.
Smärtan kommer antigen efter en skada eller att den gradvist byggt upp under en tid. En välutbildad Kiropraktor kan utvärdera varför smärtan uppstår och inte bara fokusera på var smärtan är.
Stress, statiskt och monotont arbete orsakar idag mycket belastning på vissa områden i kroppen.
Många går idag med ett visst kompensationsmönster och blir överbelastade i t.ex. rygg och axlar. Muskelbalansen blir gradvist sämre och då muskler blir trötta så orsakas inflammationer och med det – smärta. Smärtan orsakar mer kompensationer i kroppen för att avlasta det irriterade området och därmed är en ond cirkel igång som är svår att bryta själv.

Kompensationsmönster

Ju längre man går med ett kompensationsmönster i kroppen desto mer permanent blir det.
Målet med Kiropraktisk behandling är att återställa normal funktion i kroppens leder, muskler och nervsystem.

Välkommen!

 Boka tid här

Vad är skillnaden mellan en Kiropraktor och en Naprapat?

Naprapater och Kiropraktorer arbetar idag väldigt likt varandra. Skillnaden ligger mer i utbildningen. En Naprapat har 4 års utbildning från en privat högskola. En utlandsutbildad Kiropraktor har 5 års universitetsutbildning.

I t.ex Danmark läser kiropraktorstudenter och läkarstudenter tillsammans första 3 åren, därefter specialiserar sig kiropraktorer de sista två åren på nerv, muskler och skelett. Det är denna standard som ECCE, European Council on Chiropractic Education, ser till att alla godkända Kiropraktors utbildningar håller i Europa. 

 lkr-log        ecu                fics-liten